Mitt år 2007

Hoppas ni orkar läsa =)

Året 2007 har vart ett väldigt jobbigt år för mej på många sätt. Men också ett roligt och händelserikt år.
Slutet av 2007 blev också startskottet på bättre tider.

Året började bra. Jag hade precis fått börja träna igen och mådde mkt bättre än på länge.Snart skulle jag nog vara helt frisk igen .Trodde vi .
I mars fick jag magsjuka och gick ner massa kilo .Jag som precis hade fått börja leva normalt igen ..!Nu var jag tillbaka på ruta ett igen !
För de flesta är magsjuka inget problem , man går upp allt igen när man har blivit frisk.Men för mej är det inte så .När jag går ner så produceras ännu mindre tillväxthomoner, och då är det näst intill omöjligt att gå upp och börja växa.Läkarna i Skene sjukskrev mig i maj och jag slapp/fick inte gå till skolan mer före sommarlovet.De skrev även en remiss till Drottning Silvias sjukhus i Göteborg.

Juni kom och det var dags att konfirmeras. Äntligen fick jag lite annat tänka på .Det var så skönt att träffa lite folk igen .Jag hade ju bara suttit hemma när de andra vart i skolan .Det kanske låter härligt , men jag kan lova er, det är det inte!

Nästa vecka vart dte full fart. Inom loppet av 4 dagar skulle jag hinna med 3 sjukhusbesök i Gbg och ett student kalas.
Måndagen åkte jag o mamma in och fick reda på när vi skulle göra gastroskopin nästa dag.
Gastroskopi är inte roligt kan jag lova. De stoppas ner en kameraslang i magen på en som ska ta kort. Föra man ska göra detta får man inte äta på 12 timmar eftersom att det ska vara helt tomt i tarmarna. För att vara helt säker på att det är tomt så är man dessutom tvungen att ta något som kallas för lavemang. Det är det allra värsta. Och äckligt dessutom så jag tar det kortfattat :
Man sprutar in en vätska i röven på en .Vätskan gör att man blir extremt toanödig och efter några sekunder och man måste gå på toa .Sen åker allt man kan tänkas ha i magen ut!
Det är vidrigt och obehagligt. Jag var tvungen att gör adet 3 ggr!
När gastroskopin var klar hade jag jätte ont i magen resten av dagen .

Nästa dag var det dags för Viktor att ta studenten .Då hade vi kalas och hade det allmänt trevligt=).Tyvär fick jag inte äta efter kl. 21.00 eftersom jag skulle göra en tarmröntgen nästa dag. Då får man heller inte ha något i magen !:(

Nästa morgon var det skolavslutning.Men inte för mig.Jag var jag tvungen att gå upp kl halv 6 och åka till sjukhuset .
Innan tarmröntgningen skulle jag dricka 4 dl kontrastvätska .
Det är en vätska som syns på röntgenbilderna .Den smakar förjävligt!Den är seröst så äcklig så det känns som man ska spy efter varje klunk.
Denna undersökningen skulle beräknas ta ca 5 timmar, efter 4 timmar så kommer läkaren ut och säger:"Vi gav dej för lite kontrastvätska , vi måste göra om det ."
Jippi , liksom ..!
Sen när vi äntligen var klara så åkte vi hem .Jag kan ju säga att jag inte mådde särskilt bra efter denna veckan

Nu hade jag inga sjukhusbesök framför mig under hela sommarlovet .
Och lovet blev faktiskt rätt så bra .
Mamma tyckte så synd om mej så bara någon dag efter röntgen så åkte vi till Liseberg=)
Jag hann även med en resa till Polen , till danmark , till Skåne och till Blekinge under lovet =).
Annars var vädret rätt kasst denna sommar så det blev inte så mkt sol och bad.Tror vi bara var i Varberg 2, högst 3 ggr på hela sommaren.
En dag jag kommer ihåg från i somras var när vi var i Göteborg när det var Gothia cup.Det var en rolig dag . Vi åkte paddan , kollade på fotboll , åt på resturang , köpte glass m.m .Det var fint väder också , kanske tom den finaste dagen på hela sommaren om jag tänker efter.
När sommarlovet nästan var slut så var jag uppe hos Lasse och såg på Elfsborg-Valencia med han och Tim.

När skolan började i augusti så fick jag vara med igen .De på Drottning Silvias sjukhus tyckte att det var viktigt och att jag fick umgås med folk lite mer och inte komma efter för mkt i skolan .

Hösten var mkt bättre än våren .Jag kände mej mer som "en av alla andra" eller vad man ska säga och nu gick äntligen vikten åt rätt håll.
Det var efter ett sjukhusbesök i slutet av septemer som saker började förändras.
De på detta sjukhuset var mkt bättre än de i Skene , de gjorde något åt saken . I Skene så har de typ bara vart "okej du växer inte och har inte gjort det på de senaste 2 åren , men vi ska fortsätta kolla dej så får vi se vad som händer" !?!
Men här så gjorde de ju undersökninga och allt sånt och tog reda på vad felet var.Det var inte förräns nu jag fick veta att jag hade så himla lite tillväxthormoner.
Jag fick näringsdrycker av läkaren , som jag skulle dricka utöver maten varje dag. (Näringsdrycker är en dryck som innehåller mkt energi och alla näringsämnen man behöver.Man kan faktsikt bara dricka sånna och ändå få i sig allt ifall man vill!)
Jag måste nämligen få i mej extra mkt energi eftersom jag har så lite hormoner.
Jag tror att näringsdryckerna har vart väldigt viktiga för mej .För nu började de det hända saker.

Hösten gick och det var en ganska rolig höst tkr jag .2 Danmarksresor , och födelsedag bara för att nämna något.
Även skolan gick bra. Jag fick faktiskt MVG på 4 prov =)
Jag har kommit in mkt bättre bland kompisar också , vilket är väldigt skönt=) Det var inte kul när jag knappt träffade någon .
När jag kom till sjukhuset nästa gång så hade jagäntligen gått upp rejält mkt =) Det kändes så skönt att det äntligen hände nått!

Någon månad senare så åkte jag till sjukhuset och skulle ligga över där. De skulle ta blodprov var 20:e minut hela natten(!!!!) för att se hur mina hormoner rörde sej och så..
Jag hade fortsatt gå upp i vikt och nu hade jag också växt lite grann , för första gången på ca 2½ år =)=)
Inte mkt , bara ½ cm , men det var iaf något , och jag blev otroligt glad över det .Det kändes så mkt lättare nu när jag viste att jag KUNDE växa.

Sen kom vintern och vi började med luciaträningen .Det var roligt .I början så kanske vi inte var så bra , men tillsut så började allt "klaffa" och när vi skulle spela upp det så gick det ju väldigt bra , tkr jag :)

Sen åkte jag till sjukhuset igen för att se provsvaren .De visade att jag hade väldigt lite tillväxthormoner och att de rörde sig alldeles för lite. Men de sa också att det kan rätta tills sig av sig självt , troligen gör de det eftersom jag börjat växa.Annars så kan man tillföra hormoner på annat sätt.
SÅ JAG KOMMER ATT VÄXA OCH BLI LÅNG =)
När jag vägde och mätte mej så hade jag fortsatt gå upp och växt 0,3 cm till =)

Nu fick jag börja träna igen också !Det var nästan det bästa av allt=)
Det har vart sjuukt jobbigt att inte få idrotta under så lång tid .Jag ÄLSKAR ju idrott och har alltid gjort.Jag har alltid vart en sportkille.

Sen kom jullovet och julen .Julen var riktigt bra iår . Jag fick massa bra saker och det var allmänt trevligt.
Jag har också sovit längre detta lovet . Annars brukar jag vakna as tidigt , men nu sover jag typ 2 timmar längre varje dag .
Det är väl också ett teckan på att jag håller på att växa , antar jag =)

Ikväll ska vi till familjen Kardell och fira nyår där . Ska blir roligt !

Jag ser fram emot 2008 och tror att det kan bli det bästa året på länge =)

Dog på planen

Nu har ännu en fotbollspelare dött under en fotbollsmatch. Denna gången var det Phil O'Donnells tur.Han skulle precis bytas ut då han kollapsade.Han fördes senare till sjukhus där han bekräftades död.
Han har spelat i Celtic och varit lagkompis med Henke Larsson.

Jag tycker att det är rätt skrämmande att det är så många som dör när de spelar fotboll .Tänk om det händer en själv eller nån som man känner!Förr eller senare kommer säkert någon svensk dö .

Vad tror du ?


image10


Tim och sjukhuset

Idag har jag vart med Tim . Vi spelade bl.a nintendo Wii =) Det var faktsikt riktigt kul . Jag brukar inte tycka att det är så kul med TVspel men Wii var mkt roligare . Då får man ju vara med mer själv :P hehe
Tyvär så kunde jag inte vara så länge med Tim eftersom jag skulle till sjukhuset :/
Jag börjar bli trött på att åka dit , även om det går mkt bättre nu =) Det är så jobbigt att åka dit hela tiden , det tar upp så mkt tid! Hoppas jag slipper snart. Fast visst , det viktigaste är att jag börjar växa ...

Lionel Messi !!

image9

Lionel Messi är min stora förebild.
Han älskade fotboll som liten.
Han hade också problem med tillväxthormoner när han var i min ålder.
Han fick inte träna , för han växte inte.
Men han gav inte upp och tillslut vände det.
Han fick börja träna fotboll igen .
Nu är han en av världens bästa fotbollspelare.

En dag ska jag också bli det ...


Borås

Idag har jag vart med mamma och Josefin i Borås. Jag köpte ett par jeans , en tröja och en T-shirt.
Behöver lite nya kläder nu när jag äntligen börjar växa :)
Annars jar jag inte gjort så mkt idag . Jag vet inte riktigt vad jag ska göra på lovet , borde ta vara på det bättre !

Ganska tråkig dag

Juldagen idag . Den brukar vara ganska seg. Inget undantag iår
Idag har jag knappt gjort nånting. Har sett lite på mina filmer som jag fick igår och typ degat framför TV:en/datorn hela dagen :)
Längar tills julhelgen är över så det finns lite affärer öppna. Ska kanske in till Stan då och handla på mellanddagsrean . =)

Julafton !

God jul på er alla =)

Min julafton har vart jättebra =)
Jag har fått en massa bra saker som t.ex 3 dvd filmer (Svensson,Svensson !, Kvarteret Skatan , och en Elfsborgs års-dvd) , 2 simpsonsboxar, en dygitalkamera och ett skydd till den som gör att man kan ta bilder under vattnen , en delfin som Josefin har sytt till mig , en äkta Barcelonatröja beställd ifårn Danmark med Messi på ryggen , 2 böcker (sportböcker) en Simpsonsmugg och Simsonspapperskorg, 1000 kr och en jättestor bok som heter "att vara Per Gessle =)
Är riktigt nöjd med alla saker

Annars har jag ätit julborg sett på KallenAnka , ätit godis, och allt annat som man brukar göra denna dag :P  

Uppesittarkväll

Imorgon är det ju som bekant julafton . Ska bli rätt kul =) Julbord hos mormor och morfar och sen blir det väl Kalle Anka .Efter det kommer tomten och sen öppnar vi alla paket. Sen äter vi lutfisk men jag , josefin och Viktor får lax/köttbullar/kyckling istället :P
Precis som alla andra år ;)

Nu är det uppesittarkväll med bingolotto på TV4. Har suttit i kollat på det typ hela kvällen .Har blivit en tradion i vår familj. Vi har en lott också , typ enda gången vi spelar bingolotto =)

Familjen Kardell var här nyss. Vi delade ut julklappar till varandra och pratade och hade det lite trevligt .

Nä, nu är nog snart reklamen slut på bingolotto . Ner till soffan igen !


Rufus

image8


Detta är mej med min hamster Rufus. Jag fick honom förra året och jag gillar honom =)
Jag kanske inte är så mkt med honom å så för jag har så mkt annat för mig , men jag tkr verkligen om honom och skulle aldrig vilja sälja honom !
Det är konstigt att man kan bli fäst vid ett litet djur , har aldrig vart med förut .Jag är heller ingen djurälskare som älskar allt med djur och sånt direkt .
Men jag antar att man blir fäst vid "sitt" djur när man får ett eget .Man känner ju typ ett ansvar för den eller vad man ska säga..
 
Rufus är ca 10 månader och har en bror som heter Findus som är min syrras hamster :P (ja de är syskon på riktigt).Han är väldigt lungn och är lätt att hålla och så . Han gillar när man leker med honom .
Han är ganska kräsen när det gäller mat . de flesta djur brukar väl typ äta allt de ser, men inte Rufus !
Han brukar aldrig äta upp allt ,utan det brukar alltid finnas lite mat kvar när man fyller på med nytt.
Rufus har ett hjul som han gillar att springa i . Ibland kan det se rätt så kul ut när han springer nära kanten av hjulet om ni fattar var jag menar.
Då slår han nämligen i huvudet i pinnen till hjulet på varje varv :P Rätt hårt också .Men han bryr sig inte om det utan fortsätter springa medans pinnen bankar honom i huvudet ! 

Näsblod

Jag har näsblod. Fick det för ett tags sen och det vill ju fan aldrig sluta blöda ! Jag hatar näsblod.
Förra gången jag fick det så svimma jag för det slutade aldrig att blöda.Hoppas det slutar snart...

Härligt start på lovet

Det har gått 2 dagar hittills på lovet . Den ena var rolig . Den andra mer alldaglig.
Jag berättar om den roliga .
Det var i onsdags. Jag sov skit bra och vaknade utvilad och vaknade i min egen takt. Skönt =)
Sen låg jag och slöa framför TV:en typ hela förmiddagen , precis vad jag längtat efter :D Inte just att se på TV men att bara slöa hela förmiddagen och göra sig i ordning och gå till skolan .Det har jag längat efter.
 
På eftermiddagen åkte jag visserligen till sjukhuset , vilket iofs inte är så kul . Men denna gången var det helt okej.
Jag skulle bara göra en magnetröntging av hjärnan (låter värre än vad det är ) som tog ca 40 minuter och under de 40 minuterna kunde jag ligga och vila i ett slags "rör" och lyssna på musik . Så det var inte så farligt.
Sen fikade jag och mamma och sen åkte vi hem .På vägen hem pratade jag och mamma om allt möjligt och hade det allmänt trevligt tillsammans =) Det är inte så ofta det bara är jag och mamma så den lilla stunden uppskattade jag mkt :P =)

Sen bar det av till innebandyträningen . Den sista innan jul/nyårsuppehållet . Det var inte så många där så vi spelade mkt match =) Det var skitkul tkr jag .
När jag kom hem igen vid typ 19.30 så beställde vi pizza och sen satt vi och alla tillsammans och åt=)
Efter det satte jag mej vid datorn med lte godis och chattade.

Kunde knappt fått en bättre start på jullovet :D


Att vara liten igen

Igår var det sista skoldagen för detta året. Det ska bli så himla sköönt med lov nu =) .Sällan har väl ett lov kännst mer "välförtjänt" än denna gången , för vi har verkligen haft sjukt mkt läxor den senaste tiden .
Det ska bli så skönt att bara ta det lungt och slippa alla "måsten" som skolan innebär. Det jag mest ser fram emot med lovet är att ta det lungt . Som att slippa gå upp så tidigt för att gå till skolan och istället kunna ligga och dra sig, vakna i sin egen takt och gå ner och äta frukost i lugn och ro =)
Och kvällarna. Fyfan vad skönt att kunna sitta framför TV:en eller datorn en hel kväll utan en endaste mattebok så långt ögat når !

Snart är det ju julafton också . Jag vet ärligt talat inte alls vad jag önskar mig. Har inte sagt nått särksilt till mamma eller pappa så jag vet inte riktigt vad jag kommer få :P Men jag tror och hoppas väl på att det blir nån dvd-film , pengar , kläder (eller helst presentkort på kläder) m.m . Kanske en ny digitalkamera . JA! det önskar jag mig! Den digitalkameran jag har nu är ju inte direkt världens bästa och jag älskar att ta kort så det hade ju inte direkt vart fel med en ny .

Jag önskar att jag gillade julen lika mkt nu som jag gjorde när jag var liten .
Visst gillar jag fortfarande julen , men inte på samma sätt. När jag var liten var julen årets höjdpunkt för mej . Jag gillade verkligen precis ALLT med julen .Pepparkaksbaket, tända ljusen , baka julgodis, julpynta , ställa fram halmbocken under trappan , göra pepparkakshuset, julkalendern på TV , chokladkalendern , paketkalendern , klä granen , sitta under granen dagen före julafton och klämma på paketen i timmar i hopp om att lista ut vad det var i dem .Skulle lunna rabbla upp hur många saker som helst som jag älskade.
Och jag gillar väl det mesta av allt det där fortfarande , men inte på samma sätt som när man var liten .Det hör säkert åldern till att inte känna likandant fortfarande. Konstigt vore det väl annars. Men ibland saknar jag hur det var att vara liten
Jag saknar den enorma glädje man kände inför allt . Livet var som en enda stor härlig dag på Liseberg.
Det fanns knappt några bekymmer. Allt var så enkelt. Särskilt under julen .
Jag kan sakna hur glad man var när tomten äntligen kom några minuter efter Kalle Anka.
Jag saknar den härliga förväntansfullheten man kände när man öppnade sina paket.
Hur man varje dag öppnade en ny lucka i kalendern och konstaterade att "Nu är det en dag mindre kvar tills julafton"  och genast fylldes man av den där härliga förväntansfullheten  igen.
Hur kul man tyckte det var att hjälpa mamma att ställa fram halmbocken under trappan , göra iordning adventsljusstakarna och inte minst klä julgranen . Jag minns att jag och Viktor brukade göra eget pynt som vi sedan satta i granen .Ett år gjorde vi ett jättelång band med flaggor och fotbollsklubbmärken på .
Jag brukade göra en egen advtentskalender också. I timmar satt jag och fixade med den , tills jag hade fått dit alla 24 luckor och en bild bakom varje.

Nu är det inte så längre. Nu har man inte tid till att göra en egen adventskalender eller julgranspynt. Och nej , jag skulle inte vilja göra det heller ifall nån undrade.För jag är ju stor nu . Nästan vuxen .
En vuxen håller ju inte på med sånt ? Eller ? Nej tyvär..
Men ibland önskar jag att jag kunde få bli liten en sista gång innan jag blev vuxen. Att en sista gång få vara så barnsligt lycklig och bekymmersfri.
Skulle inte du vilja det ?
image7

LUCIA

image4


I Onsdags var det då äntligen dags för oss att spela upp vårat luciatåg ! :) Klockan 19.00 i samlingssalen började vi .Det gick SKITBRA :) Alla verkade tycka det var hur kul som helst och alla spelade ut så mkt de bara kunde så framträdandet blev bättre än vad jag och förmodligen de andra också hade vågat hoppas på =)
Nästa dag var nog den roligaste dagen på länge för mej !
Vi skulle vi göra 4 spelningar , en för lågstadiet , en för mellanstadiet , en för högstadiet och en vår solgård .
Alla gick bra och de publiken verkade tycka det var bra :) Jag var lite orolig före om det verkligen skulle gilla vårat luciatåg , men det hade jag nog inte behövt . Endel sa tom att det var det bästa luciatåget de hade sett !
Det var ganska stressigt för oss eftersom vi bara hade ca 10-15 minuter mellan spelningarna och då skulle vi hinna äta , gå på toa (om man behövde) osv.
Haha den roligaste spelningen var nog ändå på solgård =) Gamlingar är ju för sköna ! Det var en som inte slutade applådera efter en sång , han applåderade säkert i 1 minut och alla bara kollade på honom och undrade typ om han inte skulle sluta snart men han bara fortsatte =) :P Sen så sa hans "skötare" till honom så vi kunde fortsätta.
Det hände fler sånna små "insidenter" på den spelningen men det var bara kul och jag tror de gillade att vi kom dit och spelade . Alltid kul att göra nån glad ! :P
Efter denna spelningen fick packa ihop våra saker sedan gå och äta och sen fick vi gå hem =)
Visst var man lite trött när man kom hem men jag skulle utan tvekan göra om det ifall jag fick chansen för det var otrolig kul och det kommer kännas lite "tomt" nu när det är över.Det som vi har kämpat för i över en månad.
Ska iaf bli kul att se inspelningen på måndag ! :)


Innebandy

igår spelade vi innebandymatch mot TT99 , vi vann med 4-3 eller 3-4 om man ska vara petig eftersom vi hade borta plan . Vi kom lite sen till matchen för vi trodde att den skulle vara i arenahallen men där skulle den inte vara så då åkte vi till ängshallen och där var den inte heller! Den var i Öxabäck så vi fick åka dit istället :P
Det var iaf hur kul som helst att spela innebandymatch igen , jag har ju inte spelat det på hur länge som helst !
Sen skulle det varit innebandy träning dag men den va inställd pga b-lagsmatch :/ men men ...det va inget å göra åt

Sjukhusetbesök och lite om hur det går

I torsdags så var jag på sjukhuset hela dagen :/ inte så roligt men nu känns det i all afall som de kommer någon vart ! De tog blodprov på mig var tjugonde minut i 12 timmar för någon månad sen , för att mäta hur mkt tillväxthormoner jag har och hur "aktiva" det är och så . Så nu hade provsaren kommit och de visade att jag hade för lite hormoner och att de rörde sig för lite eller vad man ska säga. De ska egentligen gå i stora vågor under dygnet men mina ligger mer som ett streck om ni fattar vad jag menar :P Det är nog anledningen till att jag inte växer som jag ska..
Men jag hade ändå lyckats växa 1 cm (på 3 månader) !Det gjorde mig jätte glad , för jag hade innan det inte vuxit på ca 2½ år !! Så jag håller nog på att få fler tillväxthormoner :) .De konstaterade också att jag inte hade kommit in i purbetetern och därför är varje centimeter jag kan växa otroligt viktig INNAN jag går in i purbetern. Jag har redan "förlorat" några centimet troligen men nu gäller det att inte förlora fler. Men jag får verkligen kämpa som f-n för att växa nånting alls... I och med att jag har så lite hormoner så är det väldigt svårt för mej att växa och därför behöver jag väldigt mkt energi för att ens växa något! 
Men jag är glad för att alla extra näringsdrycker och sånt (smakar för övrigt piss:P )som jag måste dricka kanske har gett lite resultat nu iaf=) Jag ska verkligen gör allt för att "tjäna" så många centrimetrar som möjligt för jag vill inte vara så liten ! Jag vill bli lång NU !
Enligt läkarna är det bra att jag inte har kommit in i purbetetern än eftersom jag har chans att växa lite till nu , och visst kan jag hålla med om det men ibland känns det som att jag skulle vilja komma in i den nu så jag växer snabbare.
För det är jobbigt att vara så liten .Det känns lite som att jag inte "hör hemma" hos de andra eftersom de är så mkt större än vad jag är.

Men hur som helst så känns det ovanligt possitivt nu och jag hoppas att det fortsätter gå ätt rätt håll för mej , och jag mår så otroligt mkr bättre nu ! :D


stressssssss ..!

Jag har så sjukt mkt läxor och sånt nu så jag vet ärligt talat inte hur jag ska få min vardag att gå ihop :/
Vi har fem STORA prov denna vecka plus luciaträning i princip barje dag , sen har jag innebandyträning och ett besök på sjukhustet hela torsdagen.Mitt i allt detta ska jag försöka få lite tid till annat också .Tyvär har den tiden bara blivit framför datorn :P
Men nästa vecka så är alla prov gjorda och då blir det nog lite lugnare resten av tiden fram till jullovet .Men jag hade ju hellre delat upp alla prov och måsten på 2 veckor..

helgen

I helgen har jag inte gjort så mkt .Skulle åkt ner till innebandymatchen på Kungaberg i fredags men när jag kom ner så var den precis slut :P Igår var jag ialla fall i borås å handlade. Köpte en ny tröja , två T-shirts och en ny mössa för mitt presentkort som jag fick när jag fyllde år =).jag köpte även lite godis på jamjam ...
Sen så såg jag på Svensson,Svensson när jag kom hem och på min "kvarteret Skatan"  dvd som jag fick i morse (jag hade namnsdag igår). Kvarteret Skatan är fan det bästa humorprogramet nånsin! Jag brukar typ aldrig skratta åt humorprogram men det går fan inte att hålla sig när man ser det. Det är helt sinnessjukt kul !
Aja , idag har jag inte gjort nånting ska träna innebandy ikväll :) så jag har ju nått å se fram emot. Vädret är askeligt så det blir mest att man sitter inte.
Imorgon är det luciarep ! kulkul =)


RSS 2.0